چرا این مقاله؟به قول نویسنده کتاب “کمونیسم رفت، ما ماندیم و حتی خندیدیم” برای درک وضعیت مردم این سرزمینها، باید سیستمی را که پشت این وضعیت عمل میکرده، دید و شناخت. این مقاله در سالگرد ۱۰۰ سالگی انقلاب کمونیست به طور خلاصه و به زبانی ساده به بررسی تاریخچه و حقایق انقلاب اکتبر ۱۹۱۷ میپردازد.
چرا این کتاب؟نویسنده در جایی از کتاب نوشته: “یک کارگردان مشهور هالیوودی زمانی گفته بود، فیلم مثل خود زندگی است که قسمتهای خسته کنندهاش را بریدهباشند. متوجه شدم حرف او دقیقا درست است. قسمتهای خستهکنندهء انقلابها، کف اتاق مونتاژِ استودیوهای تلوزیونی سراسر دنیا ریخته بود. آنچه مردم دنیا دیده بودند و شنیده بودند فقط پرشورترین و نمادینترین صحنههای این انقلابها بود. اینها همه حقیقت داشت، اما تمام حقیقت هم نبود. زندگیبیشترش مسایل جزیی و پیش پا افتاده است.”
این جنبههای پیش پا افتاده و مسایل جزیی روزمره دقیقا همان چیزهایی است که کتاب برایمان بازگو میکند و ما را در پیدا کردن درکی عمیقتر نسبت به مردمان تحت حکومت کمونیست زیسته یاری میبخشد. نویسنده در این کتاب همواره ما را به دیدن تجربهای زیسته از زاویهایی نزدیک دعوت میکند. او برای مخاطب از گذشتهایی سخن میگوید که ترس ها و نگرانی هایش در حال امروز او ریشه دوانده و تا انتهای چشم اندازهای دموکراسی طلبانه مردمانش ادامه مییابد. خاصیت قلم او ما را نه به کنار و ناظر بر وقایع بلکه در مرکز رویدادها جای میدهد.او مارا به کمک جادوی توصیفاتش به دیدن، دیدن و بیشتر دیدن دعوت می کند.
آرشیو
سفر ۱: کف اتاق مونتاژ
دسته: پروژه سفر کتابخانه ای
برچسب: اتاق مونتاژ, ادبیات, استالین, استودیوها, انتشارات بعثت, انقلاب اکتبر, بعثت, پروژه سفر کتابخانهای, تاریخ, جلسات کتابخوانی, خشایار دیهیمی, دموکراسی, زندگی روزمره, سفر, شوروی, فرهنگ, کتاب خوب, کتابخانه, کتابخانه بعثت, کتابخانه دانشجویی, کتابخانه عمومی, کف اتاق مونتاژ, کمونیسم رفت، ما ماندیم و حتی خندیدیم, لنین, ماجراجویی, مردم, معرفی کتاب
توضیحات
نظرات (0)
اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “سفر ۱: کف اتاق مونتاژ” لغو پاسخ
برای ثبت نقد و بررسی وارد حساب کاربری خود شوید.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.